RECEPTEK

Húsvéti fonott kalács

Húsvéti fonott kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy kelt kalács, teli töltelékkel.

recept,recept fotó,friss élesztő,finomliszt,rétesliszt,mogyorós-kakaó krém,dió,Kalácsok,Húsvéti receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

100

674

gramm

kcal

finomliszt

250

868

gramm

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

kristálycukor

100

402

gramm

kcal

mogyorós-kakaó krém

250

1350

gramm

kcal

porcukor

70

272

gramm

kcal

porcukor

3

117

evőkanál

kcal

rétesliszt

250

890

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

víz

2

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

2

96

deciliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

50

24

milliliter

kcal

őrölt mák

150

812

gramm

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítéses

friss élesztő 42 gramm  zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  porcukor 70 gramm    tyúk tojás 1 darab  vaj 150 gramm

A tejet egy kicsit megmelegítjük, ráöntjük a szétmorzsolt élesztőre, hozzáadunk egy teáskanál cukrot és egy teáskanál lisztet, majd kovászt készítünk belőle.Egy mélyebb tálba beleöntjük mindkét lisztet, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, tojást, és az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a kovászt és lágy tésztát készítünk belőle, amelyet kelni hagyunk.

A tejet egy kicsit megmelegítjük, ráöntjük a...

2. Töltelék elkészítéses

mogyorós-kakaó krém 250 gramm  őrölt mák 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kristálycukor 100 gramm  dió 100 gramm

Mogyorós - nugát krém: kész termék (Nutella). Mákos töltelék: a mákot ledaráljuk (legegyszerűbb kávédarálón). A tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a mákhoz, összekeverjük. Hozzáadunk cukrot, és újra összekeverjük. Dió: deszkán egy kés segítségével apróra vagdaljuk.

Mogyorós - nugát krém: kész termék (Nutella)....

3. Tészta elkészítése

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon négyzet formára nyújtjuk. A tészta nagyon lágy és omlós, ezért óvatosan dolgozzunk vele, hogy ne szakadjon szét. Hosszában kettévágjuk.

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon...

4. 

Az egyik felére rárakjuk a mákos tölteléket, a másik felére a mogyorós-nugátos krémet, amelyet még dióval szórunk meg.

Az egyik felére rárakjuk a mákos tölteléket,...

5. 

A két lapot hosszában félbehajtjuk.

A két lapot hosszában félbehajtjuk. ...

6. 

Óvatosan a két lezárt töltelékes tésztát úgy hajtogatjuk, mint ha befonnánk.

Óvatosan a két lezárt töltelékes tésztát...

7. Sütés

víz 2 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A fonott tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A felső részét egy kés segítségével óvatosan bevagdaljuk. Vízben cukrot olvasztunk, és ezzel megkenjük a tetejét.

A fonott tésztát sütőpapírral bélelt...

8. 

Előmelegített sütőben 175 °C-on kb 40 percig sütjük. Lezárt edényben tároljuk, hogy a kalács ne száradjon ki.

Előmelegített sütőben 175 °C-on kb 40 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés