Húsvéti mazsolás kalács
Finom mazsolás kalács az öntözködők részére
recept,recept fotó,mazsola,friss élesztő,finomliszt,mandulaszirom,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | kilogramm | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mandulaszirom | 30 | gramm | |
mazsola | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 9 | evőkanál | |
rum | 4 | evőkanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1. A mazsolát beáztatjuk a rumba
mazsola 150 gramm • rum 4 evőkanál
A mazsolát egy edénybe szórju és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.
2. Kovász
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor
200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.
3. A tészta elkészítése
finomliszt 1 kilogramm • kristálycukor 200 gramm • citromhéj ½ teáskanál • napraforgó olaj 9 evőkanál • tyúk tojás 3 darab • só
A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipetnyi sót, citromhéjat és a rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát , amelyet meleg helyen kelni hagyunk.
4.
tyúk tojás 1 darab • mandulaszirom 30 gramm
A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy sütő- papírral bélelt sütőlapra helyezzük. A cipók tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszirommal.
5. Megsütjük
180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.
Jó étvágyat!