RECEPTEK

Húsvéti perec

Húsvéti perec

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

recept,recept fotó,friss élesztő,finomliszt,finomliszt,Falatkák,Húsvéti receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt750gramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor1teáskanál
köménymag, őrölt-
margarin180gramm
mák-
szezámmag-
1teáskanál
-
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%450milliliter

 

Recept

1. Tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 450 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 750 gramm   1 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  margarin 180 gramm

A tejet felmelegítjük, hozzáöntjük az élesztőhöz, hozzáadunk egy teáskanál cukrot és egy teáskanállal a kimért lisztből. Kovászt készítünk. A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, olvasztott vajat, és az elkészített kovászt. A tésztát simára dolgozzuk ki.

A tejet felmelegítjük, hozzáöntjük az...

2. 

Egy lezárt edényben kb egy fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Egy lezárt edényben kb egy fél órán át meleg...

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapra helyezzük. Henger formát készítünk belőle, melyet több darabra vágunk szét.

A megkelt tésztát liszttel meghintett...

4. 

Az egyes darabokat még hengereljük, esetleg óvatosan 30 cm hosszúra nyújtjuk.

Az egyes darabokat még hengereljük, esetleg...

5. 

Majd ezekből perec formát készítünk, és a gyúrólapon tovább hagyjuk kelni.

Majd ezekből perec formát készítünk, és a...

6. 

tyúk tojás 1 darab    köménymag, őrölt  mák  szezámmag

A pereceket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Minden perecet megkenünk felvert tojással, és megszórunk sóval. Ízlés szerint megszórhatjuk őrölt köménnyel, mákkal, illetve szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 percig sütjük.

A pereceket sütőpapírral bélelt sütőlapra...

7. 

A kihűlt pereceket lezárt edényben tároljuk.

A kihűlt pereceket lezárt edényben tároljuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés