Húsvéti túrós torta

Lágy és finom torta, amelyet nem csak az ünnepekre süthetünk hanem egész évben.
recept,recept fotó,kandírozott gyümölcs mix,rétesliszt,túró, sima,lágy,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kandírozott gyümölcs mix | 50 155 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 2 187 | evőkanál kcal | |
mazsola | 50 142 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 ?? | csomag kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
tyúk tojás 2 darab
Hozzáadjuk a felvert tojások 2/3. Az 1/3 eltesszük. A tojásokat hozzá keverjük a túróhoz.

3.
porcukor 80 gramm • rétesliszt 250 gramm • sütőpor 1 csomag
Hozzáadjuk a cukrot, lisztet sütőporral és kidolgozzuk a keményebb tésztát.

4.
mazsola 50 gramm • kandírozott gyümölcs mix 50 gramm • rum 2 evőkanál
Hozzáadjuk a megmosott, és vízben előre beáztatott, leszűrt mazsolát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt. Jól összekeverjük és cipó formákat készítünk a tésztából. A mazsolát ízlés szerint rumban is áztathatjuk.

5.
A cipókat a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és 15-20 percig pihenni hagyjuk.

6.
mandulaszirom 2 evőkanál
Ezután a cipókat megkenjük a maradék tojással, megszórjuk mandulával és a közepén lágyan keresztbe vágjuk.

7.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C hőmérsékletnél- 60 percig. Majd 40 perces sütés után letakarjuk alufóliával, hogy ne legyen túlzottan sötét a színe.


Jó étvágyat!