Húsvéti vagdalt
A hideg vagdalttal várhajuk az öntözködőket. Azoknak, akik ebédre is maradnak felmelegítjük, és krumplipürével tálaljuk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,leveles tészta,Sertéshús,Húsvéti receptek
Sertéshús
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
158 g
Adag energiatartalma
381 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
nagy
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 429 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
leveles tészta | 300 1200 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
paprika, színes | 200 44 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 48 | evőkanál kcal | |
sertés darálthús | 800 2080 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • sertés darálthús 800 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 2 darab
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az darált húst, sót, és fűszert. Majd 15 percig pirítjuk egy mély serpenyőben, időnként megkevergetve. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, majd félbevágjuk.

2.
piros paprika, őrölt 1 evőkanál
A húst levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, megkeverjük, majd hagyjuk lehűlni.

3.
paprika, színes 200 gramm • Edámi sajt 150 gramm • tyúk tojás 3 darab
A paprikából eltávolítjuk a magházat, megmossuk, csíkokra vágjuk, majd kisebb kockára. A sajtot vastagra lereszeljük. Az egészet egy nagyobb tálba helyezzük, és a hússal együtt jól megkeverjük. Hozzáadjuk a elkevert tojásokat, 1/4-et meghagyunk majd a tészta tetejére.

4.
leveles tészta 300 gramm
A leveles tésztát kb 40x50cm-esre nyújtjuk, a széléről egy 5x50cm hosszú csíkot vágunk és kb ezt 1,5cm-s csíkokra vagdaljuk. Kinyújtott tésztalapot kettévágjuk úgy, hogy az egyik része kb 35x20cm legyen, a másik pedig ennél valamivel nagyobb.

5.
A kisebb tésztalapot sütőpapírral bélelt lapra helyezzük, majd erre rátesszük a hústöltelék egy részét. A hús körül kb 2 cm-s üres sávnak kellene maradjon. A húsra rárakjuk a felvágott tojásokat.

6.
A tojásokra ráhelyezzük a hús másik részét és a 2 cm-s tésztarészt ráhajtjuk a hústöltelékre. A tészta szélét megkenjük a maradék tojással.

7.
A hústöltelékre rátesszük a másik tésztalapot. Óvatosan megnyomkodjuk, és a fölösleges tésztát levágjuk.

8.
Az egészet megkenjük a felvert tojással majd a tetejére helyezzük az elején elkészített tésztacsíkokat és rács formát alkotunk. Újra megkenjük tojással, és megszurkáljuk fogvájóval.

9.
A maradék tésztából húsvéti formákat készíthetünk, és ezzel díszíthetjük.

10.
A húst előmelegített sütőben 180-190°C.on 40 percig sütjük. 20 perc eltelte után a tetejét alufóliával letakarjuk.

11.
Sütés után hagyjuk jól lehűlni, és csak ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!