Indiai csirke vajon
Indiai csirke vajon (Murgh Makhani) egy enyhén pikáns keletindiai étel amely közkedvelt az egész világon.Az ízletes húst finom mártásban tálalhatjuk rizzsel vagy indiai kenyér lepénnyel.
recept,recept fotó,csirkehús, kicsontozott,Csirkehús,Indiai receptek,Gluténmentes
Csirkehús
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Szárított görögszénalevél | 2 | teáskanál | |
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
csirkehús, kicsontozott | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 20 | gramm | |
gyömbérgyökér | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
kesu dió natúr | 100 | gramm | |
kristálycukor | ½ | evőkanál | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
paradicsomszósz | 200 | milliliter | |
szegfűszeg- őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 125 | gramm | |
étolaj | 5 | evőkanál | |
őrölt csípős pirospaprika | 2 | teáskanál | |
őrölt kardamon | ¼ | teáskanál |
Recept
1. A hús elkészítése
csirkehús, kicsontozott 400 gramm • fokhagyma 20 gramm • gyömbérgyökér 20 gramm • só ½ teáskanál • őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál
A csirke húst alaposan megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel, vagy esetleg csíkokra. Ezután összekeverjük préselt fokhagymával, gyömbérrel, sóval és paprikával. Ebben a pácban hagyjuk legalább egy fél órán keresztül, de legjobb ha egy egész éjszakára hagyjuk benne a húst.
3.
Ezután egy tányérra helyezzük el a húsokat.
4.
hagyma 100 gramm • Garam masala fűszer 1 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • szegfűszeg- őrölt ¼ teáskanál • őrölt kardamon ¼ teáskanál
A serpenyőbe amiben a húst sütöttük belerakjuk az apróra vágott hagymát, fűszereket,...
6.
paradicsomszósz 200 milliliter • kesu dió natúr 100 gramm
Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a mogyorót. Az egészet együtt felforraljuk.
7.
Az állaga folyékony kel hogy maradjon. Szükség esetén vízzel felhígítjuk.
8.
Az egészet ezután hűlni hagyjuk és turmixoljuk össze.
9.
habtejszín (30-33%) 150 milliliter • Szárított görögszénalevél 2 teáskanál • kristálycukor ½ evőkanál • citromlé 1 evőkanál
Egy fazékba öntjük a turmixolt mártást, hozzáadjuk a fűszernövényeket, tejfölt és az elkészített megpirított csirkehúst és állandó keverés mellet felforraljuk és átfőzzük. Ízesíthetjük cukorral vagy citromhéjjal.
Jó étvágyat!