Indiai fűszeres karfiol
Gobi Manchurian, karfiol csípősszózban egy indiai-kínai recept.Ez az étel annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet abban hagyni az evését. Ha csak felnőttek fogyasztják akkor használhatunk több csípős fűszert és paprikát.
recept,recept fotó,karfiol,paradicsompüré,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Indiai receptek,Kínai konyha,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Indiai receptek › Kínai konyha › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Karfiol ›
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | evőkanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 10 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
karfiol | 500 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 6 | evőkanál | |
paradicsompüré | 200 | gramm | |
repceolaj | 1000 | milliliter | |
repceolaj | 5 | evőkanál | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 180 | milliliter | |
újhagyma | 1 | darab |
Recept
3.
Ezután kiszedjük és hagyjuk lehűlni a karfiolt.
4.
kukoricakeményítő 3 evőkanál • finomliszt 3 evőkanál • só 1 teáskanál
A száraz alapanyagokat összekeverjük.
6.
A karfiol fejeket mártogassuk bele a tésztába, úgy, hogy mindenhol jól bevonja a massza.
8.
Mártogatás közben ügyeljünk arra hogy a massza a karfiol rózsák között is bevonja a karfiolt.
9.
repceolaj 1000 milliliter
Egy nagy serpenyőben, sok olajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a karfiolokat.
10.
Süssük addig őket míg szépen meg nem pirulnak. Egyszerre ne tegyünk túl sok karfiolt az olajba, mert az olaj lehűlne és a sütés helyet a karfiol főni kezdene.
11.
Majd szedjük ki őket és ....
12.
...egy papírtörlőn hagyjuk kihűlni.
13.
hagyma 80 gramm • repceolaj 5 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
15.
Az egészet együtt aranysárgára pirítjuk.
16.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál • paradicsompüré 200 gramm • szójamártás 1 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot , ízesítjük és tovább főzzük.
17.
kukoricakeményítő 1 evőkanál • víz 100 milliliter
A legvégén egy kevés vízben keverjük el egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt...
18.
... és ezt öntsük a szószhoz és keverjük jól el .Pár percig hagyjuk az egészet jól besűrűsödni és egybeérni.
19.
Majd a már előzőleg elkészült karfiolrózsákat tegyük a szószba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.
20.
újhagyma 1 darab
Utána pár percig hagyjuk együtt rotyogni az egészet és majd tálalhatjuk is. Újhagyma zöld részével szórjuk meg.
Jó étvágyat!