Ír burgonyás kenyér
Recept egy hagyományos, sütőben sült vastag burgonyás lepény elkészítéséhez. Alkalmas köretként főétkezéshez vagy külön is. Ha zsírosban szeretjük, akkor a sütőben sütés helyett megsüthetjük serpenyőben egy kevés zsíron .
recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
Recept
1.
burgonya 1 kilogramm • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
vaj 50 gramm • só ½ teáskanál • rétesliszt 10 evőkanál
Miután megfőtt, öntsünk le a vizet az edényből. A burgonyához adjunk vajat, sót, lisztet és pépesítjük.
3.
4.
Zsiradékkal kikent tepsire vagy sütőpapírra terítjük a burgonya pürét, körülbelül fél centi vastagon.
5.
Süssük aranybarnára 200 °C-on körülbelül 40 percig.
6.
Kihűlés után tetszőlegesen felszeletelve tálaljuk köretként a főételhez, vagy külön is.
Jó étvágyat!