Ír burgonyás kenyér

Recept egy hagyományos, sütőben sült vastag burgonyás lepény elkészítéséhez. Alkalmas köretként főétkezéshez vagy külön is. Ha zsírosban szeretjük, akkor a sütőben sütés helyett megsüthetjük serpenyőben egy kevés zsíron .
recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 920 | kilogramm kcal | |
rétesliszt | 10 534 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 1 kilogramm • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2.
vaj 50 gramm • só ½ teáskanál • rétesliszt 10 evőkanál
Miután megfőtt, öntsünk le a vizet az edényből. A burgonyához adjunk vajat, sót, lisztet és pépesítjük.

3.

4.
Zsiradékkal kikent tepsire vagy sütőpapírra terítjük a burgonya pürét, körülbelül fél centi vastagon.

5.
Süssük aranybarnára 200 °C-on körülbelül 40 percig.

6.
Kihűlés után tetszőlegesen felszeletelve tálaljuk köretként a főételhez, vagy külön is.

Jó étvágyat!