Iriko Dashi

A Dashi a japán konyha egyik legfontosabb alapétele. Valójában egy alapléről van szó.
recept,recept fotó,szárított szardella,Húslevesek,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Japán konyha receptjei
Főzőcske
Adag
5
Adag tömege
208 g
Adag energiatartalma
17 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Recept
1.
szárított szardella 40 gramm • víz 300 milliliter
A szárított bébi szardíniát 30 percre beáztatjuk.

2.
víz 700 milliliter
A vizet a bébi szardíniával együtt egy fazékba öntjük és adunk még hozzá vizet. Lassan felforraljuk.

3.
10 percig főzzük. Ha hab képződik a tetején egy kanál segítségével leszedjük.

4.
A kész levest átszűrjük egy papírtörlőn keresztül.

Jó étvágyat!