RECEPTEK

Írós kenyér

Írós kenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Klasszikus kenyér, nem csak tepertős kenőhöz :)

recept,recept fotó,finomliszt,író (tejtermék),rozsliszt, kenyérre,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

250

868

gramm

kcal

friss élesztő

20

21

gramm

kcal

kristálycukor

½

11

teáskanál

kcal

rozsliszt, kenyérre

125

385

gramm

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48

milliliter

kcal

író (tejtermék)

250

100

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 250 gramm   1.5 teáskanál  rozsliszt, kenyérre 125 gramm

A dagasztó edénybe beleszórjuk mindkét lisztet, és hozzáadjuk a sót.

A dagasztó edénybe beleszórjuk mindkét...

2. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

Meleg tejben élesztőt cukorral keverünk el, és kovászt készítünk belőle.

Meleg tejben élesztőt cukorral keverünk el, és...

3. 

író (tejtermék) 250 milliliter

A kovászt és az írót hozzáadjuk a liszthez.A dagasztó edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, és beállítjuk a programot.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 700 g
A héja színe: világos

A kovászt és az írót hozzáadjuk a liszthez.A...

4. 

víz 

A kenyeret megsüthetjük a sütőben is. Ha nagyobb kenyeret szeretnénk, megduplázhatjuk az alapanyagokat. A kelés után a kenyeret liszttel meghintett gyúródeszkán cipó formára formázzuk. Áthelyezzük a tepsire és megkenjük sós vízzel, majd előmelegített sütőben 185°C-on kb 20 sütjük.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés