Joghurtos póréhagyma saláta
Nagyon finom üdítő saláta, kiváló a pikáns, csípős ételekhez.
recept,recept fotó,póréhagyma,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Indiai receptek,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
Indiai receptek
kategóriak
Zöldségsaláták › Indiai receptek › Szezonális receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Póréhagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Basmati rizs- recept recept | - | ||
Csapáti indiai lepénykenyér recept | - | ||
Céklás kofta golylócskák recept | - | ||
Pikáns alma chutney kókusszal. recept | - | ||
Spenótos vörös lencse recept | - | ||
citromlé | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 300 | gramm | |
póréhagyma | 70 | gramm | |
szárított mentalevél | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
póréhagyma 70 gramm
A póréhagymát megmossuk, hosszában kettévágjuk és vékony fél karikákra vágjuk. Szétszedjük.
3.
só ½ teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • szárított mentalevél ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • citromlé 1 evőkanál
Hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított menta levelet, borsot és a citromlét. Egy fél órára vagy egy órára hűvös helyre tesszük.
4.
Basmati rizs- recept recept • Spenótos vörös lencse recept • Céklás kofta golylócskák recept • Pikáns alma chutney kókusszal. recept • Csapáti indiai lepénykenyér recept
A raita tipikus indiai mártás, illetve mártogatós szósz. Mindig joghurt az alapja, és leggyakrabban mentával ízesítik, hogy még üdítőbb legyen. A csípős ízek kedvelői némi cayenne bors vagy zöld chilli hozzáadásával is kísérletezhetnek.
Jó étvágyat!