Joghurtos, sajtos lepény
Finom sajtos lepény amely kiváló kenyér helyet a sűrű bab leveshez, zöldség vagy húsleveshez. Magába fogyasztva is nagyon finom egy pohár kefirrel.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Gouda sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 | gramm | |
repceolaj | 0 | ||
szódabikarbóna | ¾ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • szódabikarbóna ¾ teáskanál • só ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük a joghurtal, sóval és szódabikarbónával ( esetleg sütőporral ).
2.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapra helyezzük el és henger formát készítünk belőle. Hat részre osztjuk el.
4.
Minden egyes tésztából golyó formát csinálunk. A golyókat egy kicsit kinyújtjuk.
5.
A lepény közepére tesszük a sajt egy részét és újra golyó formát csinálunk belőle. Szükség szerint hintsük meg lisztel.
6.
Kinyújtjuk újra lepény formára, kb 20 cm átmérővel.
7.
A lepényeket szárazon is süthetjük márvány bevonatos serpenyőben. Ha teflonban sütjük akkor ajánlatos egy kicsi olajjal bekenni. A lepényeket 1,5 percig az egyik oldaláról és...
8.
...1,5 percig a másik oldaláról sütjük. A serpenyőből folyamatosan minden egyes lepény után távolítsuk el egy papírtörlővel az égett lisztet, amely a lepényekről lehullik és a serpenyőt kenjük meg mindig olajjal.
Jó étvágyat!