Joghurtos, sajtos lepény

Finom sajtos lepény amely kiváló kenyér helyet a sűrű bab leveshez, zöldség vagy húsleveshez. Magába fogyasztva is nagyon finom egy pohár kefirrel.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Gouda sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 356 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 140 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • szódabikarbóna ¾ teáskanál • só ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük a joghurtal, sóval és szódabikarbónával ( esetleg sütőporral ).

2.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapra helyezzük el és henger formát készítünk belőle. Hat részre osztjuk el.


4.
Minden egyes tésztából golyó formát csinálunk. A golyókat egy kicsit kinyújtjuk.

5.
A lepény közepére tesszük a sajt egy részét és újra golyó formát csinálunk belőle. Szükség szerint hintsük meg lisztel.

6.
Kinyújtjuk újra lepény formára, kb 20 cm átmérővel.

7.
A lepényeket szárazon is süthetjük márvány bevonatos serpenyőben. Ha teflonban sütjük akkor ajánlatos egy kicsi olajjal bekenni. A lepényeket 1,5 percig az egyik oldaláról és...

8.
...1,5 percig a másik oldaláról sütjük. A serpenyőből folyamatosan minden egyes lepény után távolítsuk el egy papírtörlővel az égett lisztet, amely a lepényekről lehullik és a serpenyőt kenjük meg mindig olajjal.

Jó étvágyat!