Juhtórós karikák

Nagyon finom sós karikák juhtúróval és hagymával.
recept,recept fotó,juhtúró,tejföl (14-18%),Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 120 111 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
juhtúró | 250 688 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 75 675 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 275 979 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 300 480 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal | |
újhagyma | 2 ?? | darab kcal |
Recept

2. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 275 gramm • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 75 milliliter • só ½ teáskanál
Langyos tejben élesztőt morzsolunk szét, adunk hozzá egy kevés cukrot és kovászt készítünk belőle. Egy tálba beleszórjuk mindkét lisztet, hozzáadjuk a tojást. olajat, sót és az elkészített kovászt. A tésztát alaposan kidolgozzuk és egy törlő kendővel letakarjuk és kelni hagyjuk.

3. Juhtúrós töltelék
A burgonyát miután kihűlt megpucoljuk és lereszeljük.


5.
juhtúró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1.5 teáskanál • tejföl (14-18%) 300 gramm
A burgonyához hozzáadjuk a juhtúrót, hagymát, tojást, sót és a tejfölt. Az egészet jól összekeverjük.

6. Karikák
A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon vékonyra nyújtjuk és nagyobb karikákat szaggatunk ki belőle.

7.
vaj 80 gramm
A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Minden egyes karikát olvasztott vajjal megkenünk.

8.
A karikák közepére egy kanál tölteléket helyezzünk és szétkenjük a karikán, nem egészen a széléig. Ízlés szerint a töltelékre szórhatunk még sót ( de vigyázat a töltelék maga is már elég sós)...


10.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180°C. A karikák ropogósak lesznek, de ha egy lezárt dobozba rakjuk megpuhulnak.

Jó étvágyat!