Juhtúrós karácsonyi sütemény

Finom, sós sütemény
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
juhtúró | 150 413 | gramm kcal | |
kemény sajt | 100 380 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • juhtúró 150 gramm • vaj 150 gramm • tyúk tojás 1 darab • só
A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, hozzáadjuk a juhtúrót, tojást és sót. Kidolgozzuk a tésztát, azután egy órán keresztül hagyunk a hidegen állni.

2. A tésztát elkészítése
A tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk egy lisztel meghintet gyúrólapon. Majd karácsonyi formákat vágunk belőle

3. Sütés
kemény sajt 100 gramm • tyúk tojás 1 darab
A formákat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Minden darabot megkenünk tojással és megszórjuk reszelt kemény sajttal. 180 °C hőmérsékletnél 15 percen keresztül sütjük.

Jó étvágyat!