Juhtúrós lepény hagymával
Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.
recept,recept fotó,juhtúró,tejföl (14-18%),hagyma,Sós sütemények,Szlovák receptek
Sós sütemények
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 20 | gramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
juhtúró | 250 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | - | ||
rétesliszt | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 350 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • rétesliszt 250 gramm • finomliszt 250 gramm • só ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
Egy bögrében a tej egy részéből, cukorból, és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk a liszteket, sót, tojást, és ráöntjük a maradék tejet és a kovászt.
2.
Tésztát készítünk és egy letakart edényben kelni hagyjuk.
4.
Tepsi méretű sütőpapírt készítünk elő, amelyen a tészta egyik felét kinyújtjuk. A másik felét a hűtőbe tesszük.
5.
juhtúró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • tejföl (14-18%) 400 gramm • só 1 teáskanál
A juhtúrót egy tálban kikeverjük a tojással, tejföllel, és sóval.
6.
A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt áttesszük a tepsibe, és ráöntjük a juhtúrós massza felét.
8.
... majd a hagyma felét egyenletesen szétrakjuk a juhtúróra. Az egész lepényt megszórjuk őrölt köménnyel.
9.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tészta másik felét a hűtőből, és ugyanezzel a módszerrel elkészítjük, mint a tészta első felét.
10.
Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk az éhes szájaknak :)
Jó étvágyat!