RECEPTEK

Juhtúrós lepény hagymával

Juhtúrós lepény hagymával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.

recept,recept fotó,juhtúró,tejföl (14-18%),hagyma,Sós sütemények,Szlovák receptek,Szezonális receptek

Sós sütemények

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

250

868

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

friss élesztő

20

21

gramm

kcal

hagyma

120

53

gramm

kcal

juhtúró

250

688

gramm

kcal

kristálycukor

½

11

teáskanál

kcal

köménymag, őrölt

0

??

kcal

rétesliszt

250

890

gramm

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

400

640

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

350

225

milliliter

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 20 gramm  rétesliszt 250 gramm  finomliszt 250 gramm   ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab

Egy bögrében a tej egy részéből, cukorból, és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk a liszteket, sót, tojást, és ráöntjük a maradék tejet és a kovászt.

Egy bögrében a tej egy részéből, cukorból,...

2. 

Tésztát készítünk és egy letakart edényben kelni hagyjuk.

Tésztát készítünk és egy letakart edényben...

3. 

finomliszt

A kelt tésztát két felé osztjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon.

A kelt tésztát két felé osztjuk egy liszttel...

4. 

Tepsi méretű sütőpapírt készítünk elő, amelyen a tészta egyik felét kinyújtjuk. A másik felét a hűtőbe tesszük.

Tepsi méretű sütőpapírt készítünk elő,...

5. 

juhtúró 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  tejföl (14-18%) 400 gramm   1 teáskanál

A juhtúrót egy tálban kikeverjük a tojással, tejföllel, és sóval.

A juhtúrót egy tálban kikeverjük a tojással,...

6. 

A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt áttesszük a tepsibe, és ráöntjük a juhtúrós massza felét.

A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt...

7. 

hagyma 120 gramm

A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk...

A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra...

8. 

köménymag, őrölt

... majd a hagyma felét egyenletesen szétrakjuk a juhtúróra. Az egész lepényt megszórjuk őrölt köménnyel.

... majd a hagyma felét egyenletesen szétrakjuk...

9. 

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tészta másik felét a hűtőből, és ugyanezzel a módszerrel elkészítjük, mint a tészta első felét.

Előmelegített sütőben aranysárgára...

10. 

Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk az éhes szájaknak :)

Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk az éhes...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés