Juhtúrós péksütemény

Sűrű hús- és hüvelyes levesek köreteként tálaljuk.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,juhtúró,Péksütemény
Péksütemény
kategóriak
Péksütemény ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
juhtúró | 200 550 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 25 40 | gramm kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 510 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept
1.
friss élesztő 20 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 1 teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
finomliszt 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Öntsük a lisztet a tálba, adjuk hozzá az olajat, a tojást és a sót. Adjuk hozzá a kovászt és keverjünk össze a sűrűbb tésztát.

3.
A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelesztjük (kb. egy órát).


5.
... és kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

6.
juhtúró 200 gramm • tejföl (14-18%) 25 gramm • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Keverjük össze a juhtúrót a tejföllel, tojással és sóval.

7.
Kenjük meg vele a tésztát...

8.
... és tekerjük tekercsbe.

9.
A tekercset három részre vágjuk, mindegyik részt hosszában kettévágjuk.

10.
Spirálba tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

11.
Megszórjuk köménymaggal, és előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!