Juhtúrós- póréhagymás karikák.
Ízletes harapni valók az ünnepi asztalra, vagy csak egy ital mellé.
recept,recept fotó,póréhagyma,juhtúró,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 125 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
1.
póréhagyma 150 gramm • vaj 50 gramm
A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk. Szedjük szét a karikákat, és süssük vajban 5 percig.
2.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab
A hűtött leveles tésztát tekerjük ki, és tegyük együtt a papírral amire rá volt tekerve egy tepsibe. 8 téglalapra vágjuk fel. Verjük fel a tojásokat és dörzsöljük át mindegyik téglalapot.
3.
A póréhagyma 2/3-át a téglalapokra rakjuk rá . A tészta téglalapjait kis tálka alakúra formáljuk (sütéskor saját maguktól karikákra folynak szét ).
4.
juhtúró 125 gramm • tyúk tojás 1 darab • só
A juhtúrót összekeverjük a tojással és a maradék felvert tojással. Igény és ízlés szerint sózhatjuk .
5.
A juhtúrót a szétterített póréhagymákra rakjuk, a maradék póréhagymát pedig a juhtúró tetejére rakjuk.
6.
25 percig 200°C fokon sütjük.
7.
Kihűlés után a kifolyt tölteléket levágjuk és már tálalhatjuk is a finom karikákat.
Jó étvágyat!