Juhtúrós szalonnás kalács

Finom sós kalács a híres szlovák juhtúróból (brindzából).
recept,recept fotó,juhtúró,tejföl (14-18%),árvai szalonna,Sós sütemények,Szlovák receptek
Sós sütemények
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
juhtúró | 250 688 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
só | 1.25 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 169 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 200 1180 | gramm kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • só ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
Kimérjük a tejet, és kissé felmelegítjük. A kimért tej egy részébe élesztőt és cukrot teszünk, amiből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk mindkét fajta lisztet, sót, tojást, beleöntjük a kovászt és a tej másik részét.

2.
Tésztát keverünk ki, amelyet meleg helyen kelni hagyjuk.


4.
Tepsi méretű sütőpapíron a tészta egyik felét kinyújtjuk. A tészta másik felét hűtőbe helyezzük, hogy az első rész sütésének ideje alatt a másik tészta nehogy nagyon megkeljen.

5.
juhtúró 250 gramm • tejföl (14-18%) 400 gramm • tyúk tojás 2 darab • só ¾ teáskanál • árvai szalonna 200 gramm
Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, tejfölt, tojást és sót. Apróra vágjuk a szalonnát.

6.
A sütőpapíron levő kinyújtott tésztát a papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra, és ráöntjük az elkészített juhtúró felét. A juhtúróra egyenletesen rászórjuk a szalonna felét.

7.
A tésztát előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A tészta másik felét 10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a hűtőből, és ugyanúgy elkészítjük, és sütjük mint az első részt.

Jó étvágyat!