Juhtúrós tönkölybúza dara baconnel
Juhtúrós tönköly kernotto póréhagymával és szalonnával, ami garantáltan ízleni fog.
recept,recept fotó,szemes tönkölybúza dara (kernotto),póréhagyma,juhtúró,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 250 | gramm | |
póréhagyma | 250 | gramm | |
szemes tönkölybúza dara (kernotto) | 300 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
víz | 600 | milliliter | |
zsírszalonna | - |
Recept
1.
szemes tönkölybúza dara (kernotto) 300 gramm • víz 600 milliliter
A tönkölybúza darát megmossuk, egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. 15-20 percig főzzük, attól függően, hogy jobban vagy kevésbé szeretnénk szétfőzni a tönkölybúza darát. A legjobb az amikor a dara enyhén ropogós.
3.
...és apróra felszeleteljük.
5.
A megfőtt tönkölybúza darához adjuk a póréhagymát, alaposan összekeverjük és 3-4 percig főzzük.
7.
....és belekeverjük a megfőtt tönkölybúza darába.
8.
Melegen tálaljuk, megszórjuk megpirított szalonnával. Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat!