Kagyló gomba leves borsóval

Pikáns leves kagyló gombából. A fűszerek valamelyikének mennyiséget csökkenthetjük, vagy akár ízlés szerint ki is hagyhatjuk. Fűszerek nélkül a gyermekeknek is ízlik majd.
recept,recept fotó,laskagomba,burgonya,burgonya,borsó,Gombalevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Gombalevesek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
427 g
Adag energiatartalma
426 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 250 190 | gramm kcal | |
burgonya | 350 322 | gramm kcal | |
chili | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
laskagomba | 500 1690 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1300 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
laskagomba 500 gramm • burgonya 250 gramm
A kagyló gombát megmossuk és apróra vágjuk. Megpucoljuk és megmossuk a burgonyát, majd kisebb kockákra vágjuk.

2.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3.
chili ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A hagymát megszórjuk a fűszerekkel és gyorsan összekeverjük...

4.
víz 100 milliliter
hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát...

5.
só 2 teáskanál • víz 1200 milliliter • borsó 250 gramm
...és felöntjük forró vízzel. Sózzuk és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a friss vagy mirelit borsót és további 10 percig főzzük.


7.
A lereszelt burgonyával sűrűsítjük a levest.

Jó étvágyat!