Kakaós karikák túró krémmel töltve
Finom karácsonyi sütemény lágy túró krémmel töltve.
recept,recept fotó,kakaó,túró, sima,lágy,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
finomliszt | - | ||
főzésnélküli puding | 50 | gramm | |
kakaó | 30 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tejpor | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 180 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • porcukor 100 gramm • sütőpor 2 teáskanál • só • kakaó 30 gramm • vaj 180 gramm • tyúk tojás 1 darab
A lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojást, sütőport, puha vajat és a kakaót egy tálba helyezzük el.
2.
Tésztát gyúrunk belőle. Cipó formát csinálunk a tésztából és egy órára a hűtőbe rakjuk pihentetni.
3.
A tésztát ezután egy lisztel meghintett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki. A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Minden karikára egy mintát nyomunk.
4.
10 percig 180°C fokon sütjük.
5.
túró, sima,lágy 250 gramm • tejpor 100 gramm • porcukor 20 gramm • vaníliacukor 8 gramm • főzésnélküli puding 50 gramm
A túrót összekeverjük a tejporral, hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot és a végén a főzés nélküli pudingot.
6.
A krémmel összetapasztunk két két karikát. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!