Kakaós mézeskalács

Puha mézeskalács kakaós ízben. Elkészíthetjük díszítés nélkül is, de amennyiben fehér mázzal díszítjük, úgy vonzani fogja a tekintetet.
recept,recept fotó,kakaó,méz ,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
60
Adag tömege
25 g
Adag energiatartalma
89 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 600 2082 | gramm kcal | |
kakaó | 5 153 | evőkanál kcal | |
méz | 6 296 | evőkanál kcal | |
porcukor | 360 1397 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 30 16 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 600 gramm • porcukor 180 gramm • vaj 150 gramm • tyúk tojás 3 darab • kakaó 5 evőkanál • szódabikarbóna 1 teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • méz 6 evőkanál
Nagyobb edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, kakaót, mézet, vajat, szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Az egészet összekeverjük és kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

3.
A tésztát kb 5mm vastagra nyújtjuk, majd karácsonyi formákat vágunk ki.

4.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral béleljük. A tepsire rárakjuk a mézeskalácsokat.

5.
Körülbelül 7 percig sütjük.

6. A fehérjéből készült máz elkészítése
porcukor 180 gramm • tojásfehérje 30 gramm
A cukrot fokozatosan belekeverjük a tojásfehérjébe.

7.
Addig keverjük, amíg elég sűrű masszát nem kapunk. Amennyiben túl lágynak látszana a máz, úgy még hozzáadhatunk több cukrot. Amennyiben túl sűrű lenne, úgy tojásfehérjét adunk hozzá.

8.
A megsült mézeskalácsokat az elkészített mázzal díszítjük.

Jó étvágyat!