Káposztaleves marhahússal
Nyolc liter minőségi káposztaleves,18 adag az egész nagy család vagy a barátok részére. Friss kenyérrel tálaljuk, esetleg egy kanál tejföllel minden adag tetején.
recept,recept fotó,marhahús - nyak,kovászos káposzta,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 2.4 | kilogramm | |
marhahús - nyak | 800 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
sertészsír | 50 | gramm | |
száraz kolbász | 400 | gramm | |
szárított gomba | 60 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 4 | liter |
Recept
2.
sertészsír 50 gramm • hagyma 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
3.
A hagymához hozzáadjuk a húst egy picit pirítjuk.
4.
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, paprikát adunk hozzá. Összekeverjük...
7.
Fél óra után a gombát hozzáadjuk a leveshez. További egy órán keresztül főzzük. A húsnak puhának kell lennie.
8.
kovászos káposzta 2.4 kilogramm
A savanyú káposztát egy kicsit átmossuk ( használjunk kb 1.8 kiló káposztát). A káposzta levét eltesszük és a káposztát egy kicsit aprítsuk fel.
9.
A káposztát hozzáadjuk a húshoz.
10.
víz 2.5 liter
Vizet öntünk hozzá, összekeverjük és 15 percig főzzük. Ízlés szerint hozzáönthetjük a káposzta levét is ( kb 100-250 ml).
12.
A kolbászt hozzáadjuk a leveshez és még további 20 percig főzzük.
Jó étvágyat!