Káposztás fasírozott
Finom zöldség fasírt, sajttal és szalonnával ízesítve. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,fehérkáposzta,félkemény sajt, füstölt,zsírszalonna,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) › Szezon - Hagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
cottage cheese sajt | 50 | gramm | |
fehérkáposzta | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
félkemény sajt, füstölt | 100 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 3 | darab | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszalonna | 150 | gramm |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.
2.
fehérkáposzta 500 gramm • só ½ teáskanál • víz 50 milliliter
A káposztát szintén apróra vágjuk fel és adjuk hozzá a hagymához. Sózzuk meg, és öntsünk alá egy kevés vizet. Állandó keverés mellet 20 percig pirítjuk.
3.
kifli 3 darab • petrezselyem zöldje
A kifliket kis kockákra szeleteljük, egy mély lábosba helyezzük és összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével.
4.
tyúk tojás 3 darab • cottage cheese sajt 50 gramm • félkemény sajt, füstölt 100 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
A tojást felverjük és belekeverjük a friss, reszelt, füstölt sajtot. Hozzáadjuk a sót, borsot, köménymagot és a préselt fokhagymát.
6.
A kiflikhez hozzáadjuk a kihűlt káposztát és az egészet összekeverjük a tojással és a sajttal. A formát kizsírozzuk és meghintjük zsemlemorzsával. Az elkészített masszát a formába tesszük és megnyomkodjuk. Előmelegített sütőben sütjük 60 percig 180 °C.
7.
Miután megsült, hagyjuk még a formában kihűlni, és óvatosan borítjuk ki.
Jó étvágyat!