Káposztás krumpli
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,Sertéshús,Szlovák receptek,Laktózmentes
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kovászos káposzta | 400 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
sertészsír | 15 | gramm | |
só | - | ||
víz | - | ||
zsírszalonna | 200 | gramm |
Recept
2.
A másik felét megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.
4.
... és sós forró vízben galuskákat szaggatunk. A galuskákat leszűrjük, leöblítjük vízzel és egy mélyebb lábasba helyezzük és lefedjük.
5.
zsírszalonna 200 gramm • sertészsír 15 gramm
A szalonnát felvágjuk, és egy kis zsíron megpirítjuk.
6.
hagyma 250 gramm
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A lábasból kiszedjük a megpirított szalonnát és a zsírjába beleszórjuk a hagymát. Aranysárgára pirítjuk.
8.
A krumplit, amelyet a héjában főztünk megpucoljuk, karikákra vágjuk, esetleg átnyomjuk krumplisalátához használatos karikán.
9.
A párolt káposztát összekeverjük a galuskával...
10.
... és hozzákeverjük az elkészített krumplikarikákat.
11.
A tetejére pirított szalonnát szórunk.
Jó étvágyat!