Káposztasaláta Cheddar sajttal

Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” - káposztasaláta - szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ételnek is jó legyen. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás - akár wokban sült rántott hús - mellé jó.
recept,recept fotó,korai fejes káposzta,Cheddar sajt,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
189 g
Adag energiatartalma
261 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 150 605 | gramm kcal | |
balzsamecet | 2 27 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
korai fejes káposzta | 600 174 | gramm kcal | |
kristálycukor | 20 81 | gramm kcal | |
majonéz | 100 680 | gramm kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | gramm kcal | |
zeller | 150 75 | gramm kcal |
Recept
1.
korai fejes káposzta 600 gramm
A káposztát megpucoljuk megmossuk és vastag reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.

2.
só 1 teáskanál
A káposztát egy tálba rakjuk, sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.Ezután leöntjük róla a fölösleges levet és még egy picit ki is csavarjuk.




6.
kristálycukor 20 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • balzsamecet 2 evőkanál
A zöldségeket a káposztához adjuk, szórunk hozzá egy kevés cukrot, borsot és hozzáöntjük az ecetet. Összekeverjük.

7.
tejföl (14-18%) 200 gramm • majonéz 100 gramm
Hozzákeverjük a tejfölt és a majonézt. Összekeverjük.


9.
Ha kész, hűtőben lefedve legalább három órát hagyjuk érni, de igazán finom másnapra lesz.

Jó étvágyat!