Káposztasaláta Cheddar sajttal
Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” - káposztasaláta - szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ételnek is jó legyen. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás - akár wokban sült rántott hús - mellé jó.
recept,recept fotó,korai fejes káposzta,Cheddar sajt,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 150 | gramm | |
balzsamecet | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 50 | gramm | |
korai fejes káposzta | 600 | gramm | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
majonéz | 100 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
korai fejes káposzta 600 gramm
A káposztát megpucoljuk megmossuk és vastag reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
2.
só 1 teáskanál
A káposztát egy tálba rakjuk, sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.Ezután leöntjük róla a fölösleges levet és még egy picit ki is csavarjuk.
6.
kristálycukor 20 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • balzsamecet 2 evőkanál
A zöldségeket a káposztához adjuk, szórunk hozzá egy kevés cukrot, borsot és hozzáöntjük az ecetet. Összekeverjük.
7.
tejföl (14-18%) 200 gramm • majonéz 100 gramm
Hozzákeverjük a tejfölt és a majonézt. Összekeverjük.
9.
Ha kész, hűtőben lefedve legalább három órát hagyjuk érni, de igazán finom másnapra lesz.
Jó étvágyat!