Káposztasaláta kurkumával
Nagyon finom káposztasaláta, amely nem csak az Ázsia konyhában kedvelt. Szinte bármilyen nem vegetáriánus sós főétel mellé tálalható, de akár a vegetáriánusok számára is kiváló.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,kurkuma fűszerkeverék,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 4 | evőkanál | |
fehérkáposzta | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
nádcukor | 40 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
1.
víz 400 milliliter • nádcukor 40 gramm • só 1 teáskanál • ecet 4 evőkanál
A vizet sóval és cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ecetet (lehet rizs ecet is, de az almaecet nem ajánlott - a kurkumával összekeverve kesernyés lesz), majd hagyjuk lehűlni.
3.
répa 200 gramm
A répát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük vékony hosszú csíkokra. Hozzáadjuk a káposztához...
4.
...majd leöntjük a forró vízzel. Azonnal leszűrjük.
5.
kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a kurkumát, fekete borsot és jól átkeverjük.
6.
Felöntjük az öntettel, lenyomkodjuk és 24 órán át pihenni hagyjuk. Ízlés szerint hozzáadhatunk ecetet, vagy citromlevet.
Jó étvágyat!