RECEPTEK

Kapros burgonyafőzelék

Kapros burgonyafőzelék

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom nyári főzelék. Marhahús szelettel tálaljuk a vegetáriánusok számára pedig tükör tojással.

recept,recept fotó,újkrumpli,kapor,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Adag tömege

437 g

Adag energiatartalma

307 kcal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

15

53

gramm

kcal

kapor

20

8

gramm

kcal

kristálycukor

½

11

teáskanál

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

400

640

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

300

192

milliliter

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

újkrumpli

500

315

gramm

kcal

 

Recept

1. 

újkrumpli 500 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és...

2. 

víz 500 milliliter   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel, sót és köményt adunk hozzá. Puhára főzzük ( kb 15-20 percig).

Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel,...

3. 

kapor 20 gramm

A friss kaprot megmossuk és apróra vágjuk.

A friss kaprot megmossuk és apróra vágjuk....

4. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  finomliszt 15 gramm

A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk.

A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk....

5. 

kristálycukor ½ teáskanál

Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy kevés cukrot és felforraljuk.

Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy...

6. 

A végén hozzákeverjük a kaprot.

A végén hozzákeverjük a kaprot....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés