Kapros burgonyafőzelék

Finom nyári főzelék. Marhahús szelettel tálaljuk a vegetáriánusok számára pedig tükör tojással.
recept,recept fotó,újkrumpli,kapor,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
437 g
Adag energiatartalma
307 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 15 53 | gramm kcal | |
kapor | 20 8 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
újkrumpli | 500 315 | gramm kcal |
Recept

2.
víz 500 milliliter • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel, sót és köményt adunk hozzá. Puhára főzzük ( kb 15-20 percig).


4.
tejföl (14-18%) 400 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • finomliszt 15 gramm
A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk.

5.
kristálycukor ½ teáskanál
Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy kevés cukrot és felforraljuk.

6.
A végén hozzákeverjük a kaprot.

Jó étvágyat!