Kapros burgonyafőzelék
Finom nyári főzelék. Marhahús szelettel tálaljuk a vegetáriánusok számára pedig tükör tojással.
recept,recept fotó,újkrumpli,kapor,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 15 | gramm | |
kapor | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
víz | 500 | milliliter | |
újkrumpli | 500 | gramm |
Recept
2.
víz 500 milliliter • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel, sót és köményt adunk hozzá. Puhára főzzük ( kb 15-20 percig).
4.
tejföl (14-18%) 400 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • finomliszt 15 gramm
A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk.
5.
kristálycukor ½ teáskanál
Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy kevés cukrot és felforraljuk.
6.
A végén hozzákeverjük a kaprot.
Jó étvágyat!