Kapros tökfőzelék
Klasszikus nyári főzelék. Főtt krumplival, fasírozottal vagy tükörtojással tálaljuk.
recept,recept fotó,tök,főzőtejszín,kapor,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Fasírozott recept | - | ||
finomliszt | 40 | gramm | |
főzőtejszín | 500 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
kapor | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
só | ½ | teáskanál | |
tök | 1.5 | kilogramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
2.
... hosszában kettévágjuk, majd kanállal kiszedjük a magházat.
3.
Ezután lereszeljük.
4.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
5.
víz 50 milliliter • só ½ teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a tököt, megsózzuk, egy pici vízzel felöntjük és időnkénti keverés mellett 15 percig pároljuk.
6.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejszínben elkeverjük a lisztet és beleöntjük a főzelékbe.
Jó étvágyat!