Karácsonyfácskák
Finom, lágy, ízletes ünnepi sütemény.
recept,recept fotó,tojássárgája,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
cukrász díszítések- színes | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
málna dzsem | - | ||
porcukor | 70 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
3.
tojássárgája 1 darab • szódabikarbóna ¼ teáskanál
Hozzáadunk két megfőtt tojássárgát, egy nyers tojássárgát és egy csipetnyi szódabikarbónát.
4.
Kidolgozzuk a tésztát.
5.
Élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.
6.
Egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a tésztát 4 - 5 mm. Hogy ne ragadjon a tésztát is meghintjük lisztel. Egy karácsonyfa formával fácskákat szaggatunk ki belőle...
7.
...és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el.
8.
8 percig 180°C fokon sütjük.
9.
A megsült fácskát egyik felét megkenjük lekvárral, azt az oldalát amelyek a sütőlapon voltak .
12.
A fácskákat összeragasztjuk és legalább egy napig hűvös helyre helyezzük el.
Jó étvágyat!