Karácsonyi boros karikák
Lágy és omlós karácsonyi sütemény dzsemmel.
recept,recept fotó,fehérbor, száraz,meggy dzsem,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 50 | milliliter | |
finomliszt | 180 | gramm | |
finomliszt | - | ||
meggy dzsem | - | ||
porcukor | - | ||
só | 1 | csipet | |
vaj | 120 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 180 gramm • vaj 120 gramm • só 1 csipet • fehérbor, száraz 50 milliliter
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk felszeletelt puha vajat és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a bort.
2.
Kidolgozzuk a tésztát.
3.
A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és legalább két órán át hűvös helyen pihentetjük.
4.
Liszttel meghintett gyúrólapon a tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki, amelyek közepéből még egy kisebb karikát vágunk ki. 50 db-ot készítünk.
5.
A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
6.
12 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!