RECEPTEK

Karácsonyi csokoládés golyók

Karácsonyi csokoládés golyók

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy krémes finomság.

recept,recept fotó,csokoládé 85%,vaj,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),főzőcsokoládé,Édességek,Karácsony

Édességek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%

80

480

gramm

kcal

cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy

0

??

kcal

darált mandula

50

288

gramm

kcal

fehércsokoládé

0

??

kcal

finomliszt

50

174

gramm

kcal

főzőcsokoládé

100

501

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

100

311

milliliter

kcal

porcukor

50

194

gramm

kcal

rum

1

36

evőkanál

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

8

6

gramm

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

180

1322

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

 

Recept

1. Tészta

csokoládé 85% 80 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk....

2. 

vaj 80 gramm  porcukor 50 gramm

Vajat cukorral és a csokoládéval kikeverjük.

Vajat cukorral és a csokoládéval kikeverjük....

3. 

tyúk tojás 2 darab

Fokozatosan belekeverjük a tojást.

Fokozatosan belekeverjük a tojást....

4. 

finomliszt 50 gramm  sütőpor 8 gramm  darált mandula 50 gramm

Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt mandulát.

Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt...

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 25-30 percig 170°C-on sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel...

6. Krém

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  főzőcsokoládé 100 gramm  vaj 100 gramm

A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvágott csokoládét. Elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Puha vajat adunk hozzá, majd felverjük.

A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről...

7. Golyók

A tésztát beleaprítjuk a krémbe.

A tésztát beleaprítjuk a krémbe....

8. 

rum 1 evőkanál  fehércsokoládé  cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy

Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután egyforma méretű golyókat formálunk belőle, amelyeket újra legalább egy órára a hűtőben pihentetünk. Fehér csokoládéval és ehető gyöngyökkel díszítjük.

Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés