Karácsonyi csokoládés golyók

Lágy krémes finomság.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,vaj,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),főzőcsokoládé,Édességek,Karácsony
Édességek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 80 480 | gramm kcal | |
cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy | 0 ?? | kcal | |
darált mandula | 50 288 | gramm kcal | |
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 100 501 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
rum | 1 36 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept


4.
finomliszt 50 gramm • sütőpor 8 gramm • darált mandula 50 gramm
Belekeverjük a lisztet sütőporra és az őrölt mandulát.

5.
A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 25-30 percig 170°C-on sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

6. Krém
habtejszín (30-33%) 100 milliliter • főzőcsokoládé 100 gramm • vaj 100 gramm
A tejszínt megmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvágott csokoládét. Elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Puha vajat adunk hozzá, majd felverjük.

7. Golyók
A tésztát beleaprítjuk a krémbe.

8.
rum 1 evőkanál • fehércsokoládé • cukrász díszek - ezüst cukorgyöngy
Rumot öntünk hozzá és összekeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután egyforma méretű golyókat formálunk belőle, amelyeket újra legalább egy órára a hűtőben pihentetünk. Fehér csokoládéval és ehető gyöngyökkel díszítjük.

Jó étvágyat!