Karácsonyi kávés keksz
Ropogós keksz a karácsonyi asztalra.
recept,recept fotó,fekete kávé- instant,vaj,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
darált mandula | 50 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
fekete kávé- instant | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
porcukor | 75 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • porcukor 75 gramm • fekete kávé- instant 2 teáskanál • darált mandula 50 gramm • só 1 csipet • vaj 150 gramm • tyúk tojás 1 darab
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, kávét és az őrölt mandulát.
2.
Tésztát gyúrunk belőle, amelyet a hűtőben állni hagyjuk egy órát.
3.
A tésztát hengerformára alakítjuk, és egyenletesen 30 darabra vágjuk. Minden darabot golyó formára dolgozunk ki. A golyókat sütőpapírral kirakott tepsire rakunk, elegendő távolságra egymástól. Ezután a kezünkkel kis
4.
6.
Jó étvágyat!