Karácsonyi krumplisaláta
Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.
recept,recept fotó,burgonya,csemege uborka,zöldborsó konzerv,sárgarépa konzerv,Krumplisaláták,Karácsony,Gluténmentes
Krumplisaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
csemege uborka | 200 | gramm | |
ecet | ½ | deciliter | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
majonéz | 250 | milliliter | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
sárgarépa konzerv | 300 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 | evőkanál | |
tyúk tojás | 8 | darab | |
víz | 3 | deciliter | |
zöldborsó konzerv | 300 | gramm |
Recept
1. A krumpli és tojás elkészítése
burgonya 1.5 kilogramm • tyúk tojás 8 darab
A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.
2. Öntet elkészítése
víz 3 deciliter • ecet ½ deciliter • olivaolaj 3 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.
3.
A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.
4. Hozzáadjuk a hozzávalókat
hagyma 100 gramm • csemege uborka 200 gramm • zöldborsó konzerv 300 gramm • sárgarépa konzerv 300 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál
A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.
5.
majonéz 250 milliliter
A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.
Jó étvágyat!