RECEPTEK

Karácsonyi lencseleves

Karácsonyi lencseleves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Nagyon finom és laktató karácsonyi lencseleves szilvával.

recept,recept fotó,aszalt szilva,lencse konzerv,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Karácsony

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva100gramm
citromlé-
ecet-
fekete bors, egész5darab
finomliszt50gramm
főzőtejszín200milliliter
hagyma120gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
lencse konzerv500gramm
nemes babérlevél3darab
sertészsír30gramm
1teáskanál
víz1.5liter

 

Recept

1. 

aszalt szilva 100 gramm

A szilvát felszeleteljük.

A szilvát felszeleteljük....

2. 

víz 1.5 liter   1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, egész 5 darab  nemes babérlevél 3 darab

Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá, hozzáadunk sót, borsot, köményt és babérlevelet. Felforraljuk és 5 percig főzzük.

Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá,...

3. 

hagyma 120 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk.

A hagymát apróra vágjuk és zsíron...

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét (konzerv lencsét lé nélkül). Hagyjuk főzni és elkészítjük közben a rántást.

A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét...

5. 

finomliszt 50 gramm

A hagymához lisztet szórunk és megpirítjuk.

A hagymához lisztet szórunk és megpirítjuk....

6. 

A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál lencselevest ( inkább a folyékony részét) és a főzzük a rántást tovább. Majd beleöntjük a levesbe és 3 - 4 percig állandó keverés mellet felforraljuk.

A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál...

7. 

főzőtejszín 200 milliliter

A végen hozzáöntjük a tejfölt és felforraljuk.

A végen hozzáöntjük a tejfölt és...

8. 

citromlé  ecet

Tálaláskor mindenki saját íze szerint ízesítheti, például citrom lével vagy ecettel.

Tálaláskor mindenki saját íze szerint...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés