Karácsonyi lencseleves
Nagyon finom és laktató karácsonyi lencseleves szilvával.
recept,recept fotó,aszalt szilva,lencse konzerv,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Karácsony
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 100 | gramm | |
citromlé | - | ||
ecet | - | ||
fekete bors, egész | 5 | darab | |
finomliszt | 50 | gramm | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 120 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
lencse konzerv | 500 | gramm | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
sertészsír | 30 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
2.
víz 1.5 liter • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, egész 5 darab • nemes babérlevél 3 darab
Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá, hozzáadunk sót, borsot, köményt és babérlevelet. Felforraljuk és 5 percig főzzük.
4.
lencse konzerv 500 gramm
A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét (konzerv lencsét lé nélkül). Hagyjuk főzni és elkészítjük közben a rántást.
6.
A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál lencselevest ( inkább a folyékony részét) és a főzzük a rántást tovább. Majd beleöntjük a levesbe és 3 - 4 percig állandó keverés mellet felforraljuk.
8.
Tálaláskor mindenki saját íze szerint ízesítheti, például citrom lével vagy ecettel.
Jó étvágyat!