Karácsonyi lencseleves káposztával és gombával
Egyszerűen elkészíthető karácsonyi leves, amely ízvilágában megtalálható az igazi savanyú káposzta és a friss gomba.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,gomba,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből,Karácsony
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gomba | 100 | gramm | |
kovászos káposzta | 150 | gramm | |
lencse konzerv | 250 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 170 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
savanyú káposztalé | 250 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 750 | milliliter |
Recept
1.
kovászos káposzta 150 gramm • savanyú káposztalé 250 milliliter • víz 750 milliliter • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só 1 teáskanál
Egy lábasba beletesszük a savanyú káposztát, ráöntjük a káposzta levét és hozzáadjuk a vizet, paprikát és sót, majd felforraljuk.
2.
gomba 100 gramm
A sampinyon gombát megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. Hozzáadjuk a leveshez és 20 percig főzzük.
5.
fokhagyma 2 gerezd
A habarást hozzáadjuk a leveshez együtt a préselt fokhagymával. Rövid ideig tovább főzzük.
Jó étvágyat!