Karácsonyi puncs
Fantasztikus illatos házi puncs, amely kihagyhatatlan a Karácsonyi hangulatból.
recept,recept fotó,gyümölcs tea,fahély egész,őrölt csillagánizs,szegfűszeg- egész,vörös bor,rum,Szirupok és teák,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes
Szirupok és teák
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | darab | |
citromlé | 50 | milliliter | |
fahély egész | 2 | darab | |
gyümölcs tea | 1 | darab | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
körte | 1 | darab | |
méz | 50 | gramm | |
narancslé | 100 | milliliter | |
rum | 100 | milliliter | |
szegfűszeg- egész | 10 | darab | |
víz | 300 | milliliter | |
vörös bor | ½ | liter | |
őrölt csillagánizs | 3 | darab |
Recept
2.
kristálycukor 50 gramm
Egy lábasba cukrot szórunk (kimérve, vagy kb 3 leveses kanálnyit) és lassan karamellizáljuk.
3.
gyümölcs tea 1 darab
Amíg a cukor karamellizálódik, addig elkészítjük a gyümölcsteát, majd felöntjük vele az elkészült karamellt.
4.
fahély egész 2 darab • őrölt csillagánizs 3 darab • szegfűszeg- egész 10 darab
Hozzáadjuk a fűszereket és 5 percig főzzük.
10.
Egy részét hozzáadhatjuk egyenesen a lábasba, vagy szétosztjuk a poharakba, amelyeket aztán megtöltünk a punccsal.
11.
A forró puncsot azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!