Karalábés burgonyás lepény
Klasszikus burgonyás lepény ízletes variációja.
recept,recept fotó,karalábé,burgonya,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon- Karalábé › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
karalábé | 1 | kilogramm | |
majoránna | 3 | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
1.
karalábé 1 kilogramm
A karalábét meghámozzuk és 15 percig főzzük. Leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni.
4.
majoránna 3 teáskanál • só 2 teáskanál • finomliszt 100 gramm • zsemlemorzsa 100 gramm • tyúk tojás 3 darab • fokhagyma 6 gerezd
Hozzá szórjuk a majoránnát, sót, lisztet és a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá még tojást, zúzott fokhagymát és keverjük össze.
5.
A botmixerrel könnyedén összetörjük (de nem kására).
6.
A tésztából, forró olajon lepényeket sütünk ki, mindkét oldaláról. A megsütött lepényeket egy papír konyharuhára laposan tesszük , hogy a felesleges zsírt felszívódjon.
7.
Majd állva, egymás mellé tesszük őket egy edénybe, amit szintén papírtörlővel kibélelünk. Tálalásig fenntartják a szükséges hőmérsékletet az edényben.
Jó étvágyat!