Karamellás-csokoládés ostya mogyoróval
Nagyon finom sütés nélkül készített töltött ostyák.
recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,cukrozott sűrített tej,csokoládé 85%,Aprósütemény,Karácsony,Húsvéti receptek,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Húsvéti receptek › Sütés nélküli › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 50 | gramm | |
cukrozott sűrített tej | 250 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
kristálycukor | 125 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 150 | gramm | |
tortaostya | 3 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
3.
...és lassú tűzön karamellízaljuk.
4.
cukrozott sűrített tej 250 gramm
Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és addig keverjük, amíg el nem olvad.
6.
csokoládé 85% 50 gramm • habtejszín (30-33%) 50 milliliter
Tejszínben felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a karamellás masszába.
7.
tortaostya 3 darab
Az első ostyára (30x15 cm ostyát használunk) ráöntünk a karamellás-csokoládés masszából, és vékony rétegben elkenjük.
8.
Megszórjuk a mogyoróval és lágyan megnyomkodjuk. Az ostyát félretesszük.
9.
A karamellás-csokoládés masszába belekeverjük a mogyorót.
10.
Egy lapra helyezzük az ostyát és rákenjük a massza felét.
11.
A mogyorós masszára ráhelyezzük a következő ostyát, amelyen elkenjük a massza másik felét.
12.
A tetejére azt az ostyát helyezzük, amelyet először készítettünk el. Lágyan, rányomkodjuk, majd hűvös helyen állni hagyjuk.
13.
Az ostyát kisebb négyzetekre vágjuk és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!