Karamellás körtés kalács
Kitűnő édesség túrós tésztából körtével édes karamellával leöntve.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,körte,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
finomliszt | 150 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
körte | 250 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 | evőkanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 200 | gramm | |
vaj | 1 | evőkanál | |
vaj | - | ||
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 150 gramm • finomliszt 150 gramm • kristálycukor 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • túró, sima,lágy 200 gramm • sütőpor 2 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • vaj 100 gramm
A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy lábasba belerakjuk a hozzávalókat.
2.
Lágy tésztát készítünk.
3.
Egy kalácsformát vagy kisebb sütőlapot kivajazunk liszttel, majd meghintjük liszttel.
6.
170°C-on előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
8.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál • vaj 1 evőkanál
Hozzáadunk tejet, vajat és simára keverjük.
9.
A karamellával leöntjük a körtéket, és a részben megsült kalácsot. Amennyiben a karamell már elég kemény, kicsit felmelegítjük.
10.
Hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat!