Karamellás maxi képviselő fánk
Imádja a képviselő fánkot, de tartanak az elkészítésétől, vagy attól, hogy nem sikerül? Próbálják ki ezt a maxi képviselő fánkot, nem bánják meg. Nagyon finom, és az elkészítésénél garantáljuk a sikert :)
recept,recept fotó,kristálycukor,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 155 | gramm | |
habfixáló | 15 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
karamell puding- por | 80 | gramm | |
kristálycukor | 225 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 305 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
3.
Közepes lángon 10 percig főzzük, állandó keverés mellett.
5.
A tészta felét egyenletesen beletesszük a szilikon kalácsformába (28cm átmérő), amennyiben más formát használunk, sütőpapírral béleljük ki.
6.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Sütés közben a sütőt nem nyitjuk ki!
7.
A kihűlt tésztalapot fejjel lefelé kiborítjuk egy nagyobb tányérra. A kihűlt formába belerakjuk a tészta másik felét.
8.
Ugyanúgy sütjük mint az első felét, majd hűlni hagyjuk.
9.
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • kristálycukor 25 gramm • karamell puding- por 80 gramm
Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot készítünk. Hűlni hagyjuk.
11.
A vajat hozzátesszük a pudinghoz, majd sima krémet keverünk ki. A krémet rákenjük a tányéron elkészített tésztára.
12.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 15 gramm
Tejszínhabot készítünk, majd rákenjük a krémre. A tejszínhabra rátesszük a másik tésztalapot - ezt már nem fejjel lefelé :)
13.
kristálycukor 200 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Cukrot karamellizálunk. Óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és szétkeverjük.
14.
A karamellt a képviselőfánkra öntjük és egy ecset segítségével a széleit is megkenjük vele.
15.
Majd a hűtőbe rakjuk min. 6 órára. Tálalás előtt tortaszeletekre vágjuk (ajánlunk fogazott kést használni, és óvatosan vágjuk.
Jó étvágyat!