Karamellás sütemény

Puha sütemény a vasárnapi teához.
recept,recept fotó,cukrozott sűrített tej,főzőcsokoládé,karamell puding- por,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 400 1296 | gramm kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 60 301 | gramm kcal | |
kakaó | 10 31 | gramm kcal | |
karamell puding- por | 40 142 | gramm kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 5 4 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 450 288 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cukrozott sűrített tej 400 gramm
A sűrített édes tejet fedő alatt vízben főzzük 2 órán át. A vizet kiöntjük, és a konzervet óvatosan kivesszük, és hagyjuk lehűlni. Használhatunk kész terméket is - karamellás sűrített tejet - ezt már nem kell főzni.

2. Lap
főzőcsokoládé 60 gramm • vaj 100 gramm
Vízfürdőben a csokoládét vajjal felolvasztjuk, és hagyjuk lehűlni.

3.
tojássárgája 4 darab • porcukor 60 gramm • kakaó 10 gramm
A sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.


5.
rétesliszt 150 gramm • sütőpor 5 gramm • vaj • rétesliszt
Lisztet egy kiskanál sütőporral keverünk hozzá, és a tésztát kivajazott, liszttel meghintett tepsibe (20x30cm) öntjük.

6.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

7. Karamellás krém
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • karamell puding- por 40 gramm • finomliszt 40 gramm
Tejből, puding porból, sima lisztből és a karamellás sűrített tejből pudingot főzünk.

8.
A pudingot időnként megkeverjük és hűlni hagyjuk.


10.
kristálycukor 100 gramm
Gőzfürdőben a habot átfőzzük és cukrot keverünk hozzá. A cukor mennyisége attól függ, milyen édesre szeretnénk a krémet.

11.
Az így elkészült habot a karamellás pudingba keverjük.

12.
Az elkészített krémet a tésztalapra kenjük, és hűtőben 2-3 órára állni hagyjuk.

13.
A süteményt olvasztott csokoládéval díszítjük, és újra lehűtjük, majd szeletelés után tálalhatjuk.

Jó étvágyat!