Karfiolos-brokkolis fasírozott sajttal
Ízletes zöldség fasírozott sajttal.
recept,recept fotó,karfiol,brokkoli,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
brokkoli | 1 | darab | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fritőzolaj | - | ||
hagyma | 1 | darab | |
karfiol | 1 | darab | |
napraforgó olaj | - | ||
rétesliszt | 4 | evőkanál | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
sütőpor | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 300 | milliliter | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.05 | liter | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
3.
víz 300 milliliter
Hozzáadjuk a karfiolt és a brokkolit, egy picit pirítjuk, majd vizet öntünk alá. 20 percig lefedve puhára pároljuk.
4.
zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter • tyúk tojás 2 darab • rétesliszt 4 evőkanál • zsemlemorzsa 4 evőkanál • Gouda sajt 100 gramm • sütőpor ¼ teáskanál
Egy tálkában tejet, tojást, lisztet, sütőport, zsemlemorzsát és finomra reszelt sajtot keverünk össze.
5.
Az így elkészített masszát ráöntjük a párolt karfiol-brokkolis keverékre.
6.
só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • ételízesítő 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál
Sóval, vegetával, borssal, szerecsendióval ízesítjük és jól elkeverjük.
9.
A kész fasírozottakat papírtörlőre helyezzük el.
10.
Krumplipürével és a kedvenc zöldségünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat!