Karfiolos krumplilepény
Finom, lágy krumplilepény karfiollal. Fokhagymával és majorannával ízesítve kiváló ínyencek számára akár ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,karfiol,burgonya,fokhagyma,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
karfiol | 200 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
karfiol 200 gramm • burgonya 200 gramm • rétesliszt 200 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.
2.
majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Hozzáturmixoljuk a fokhagymát és a fűszereket.
3.
Az elkészített tésztát egy fél órára hűvös helyre helyezzük el.
4.
Az elkészített tésztából egy kanál segítségével kis kupacokat rakunk a forró olajba és kisütjük az egyik oldaláról és...
5.
...a másik oldaláról is. Miután kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük el és hagyjuk felszívni a fölösleges olajat.
Jó étvágyat!