Karfiolos krumplilepény

Finom, lágy krumplilepény karfiollal. Fokhagymával és majorannával ízesítve kiváló ínyencek számára akár ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,karfiol,burgonya,fokhagyma,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
233 g
Adag energiatartalma
315 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 184 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
karfiol | 200 58 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
majoránna | 1 11 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
karfiol 200 gramm • burgonya 200 gramm • rétesliszt 200 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.

2.
majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Hozzáturmixoljuk a fokhagymát és a fűszereket.

3.
Az elkészített tésztát egy fél órára hűvös helyre helyezzük el.

4.
Az elkészített tésztából egy kanál segítségével kis kupacokat rakunk a forró olajba és kisütjük az egyik oldaláról és...

5.
...a másik oldaláról is. Miután kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük el és hagyjuk felszívni a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!