Karfiolos lencsés curry
Egyszerű húsmentes étel, a messzi India ízeivel és illatával.
recept,recept fotó,karfiol,vöröslencse,Gluténmentes
Hozzávalók
Hozzávalók
Fekete mustármag | ½ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
karfiol | 300 | gramm | |
koriander | - | ||
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
vaj | 2 | evőkanál | |
víz | - | ||
vöröslencse | 100 | gramm | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál |
Recept
2.
vöröslencse 100 gramm • só ¼ teáskanál • víz
Hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét, sót és felöntjük vízzel, hogy minden összetevőt éppen ellepjen. Fedő alatt időnkénti kevergetés mellett 15-20 percig főzzük.
3.
vaj 2 evőkanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • Fekete mustármag ½ teáskanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál
A vajat felolvastjuk, hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig pirítjuk...
4.
...belekeverjük a curryt.
Jó étvágyat!