Karfiolos palacsinta
Laktató sós palacsinta. Egyszerűen , csak friss sajttal is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,karfiol,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
karfiol | 600 | gramm | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 650 | milliliter |
Recept
2.
zsírszegény tej 1,5% 650 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Öntsünk tejet a turmixgépbe, adjunk hozzá tojást, a főtt karfiolt és sót. Simára turmixoljuk ki.
3.
finomliszt 200 gramm
Öntsük le a turmixolt karfiol egy részét, a turmixgépbe szórjunk lisztet, turmixoljuk, és tegyük vissza a leöntött részt a turmixgépbe ( amennyi belefér). Ismét átturmixoljuk.
4.
A kapott tészta vastagabb, mint egy hagyományos palacsintatészta.
5.
Öntsön egy nagyobb vagy két kisebb merőkanál tésztát a forró kerámia palacsintasütőre. A tésztát körbe szétterítjük a kanál másik oldalával, és hosszabb ideig sütjük. A tésztának forgatáskor keményebbnek kell lennie. Óvatosan felemeljük a szélét és ellenőrizzük, hogy alulról nem ég e oda, és ennek megfelelően állítjuk be a fűtési intenzitást.
6.
Fordítsuk meg a palacsintát és süssük meg a másik oldalát.
Jó étvágyat!