Kávés karamell szelet
Kitűnő mogyorós sütemény kávés karamellás töltelékkel.
recept,recept fotó,porcukor,mogyoró, darált,fekete kávé- instant,vaj,főzőcsokoládé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 1.5 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | 130 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
margarin | 1 | evőkanál | |
mogyoró, darált | 100 | gramm | |
porcukor | 300 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
saját választás szerinti lekvár | - | ||
sütőpor | ½ | csomag | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 370 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
tojássárgája 4 darab • porcukor 300 gramm • víz 100 milliliter
A tojássárgáját porcukorral felverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá egy kicsi langyos vizet és kemény habot készítünk.
2.
rétesliszt 200 gramm • mogyoró, darált 100 gramm • sütőpor ½ csomag • tojásfehérje 4 darab
Belekeverjük a lisztet, diót, sütőport, és a tojásfehérjéből készített habot.
3.
A tepsit kikenjük zsiradékkal és meghintjük lisztel. A tésztát kiöntjük a tepsire és 20 percig aranysárgára sütjük. A sütés után a megsült tésztát kihűtjük majd kettévágjuk.
5. Krém elkészítése
fekete kávé- instant 1.5 teáskanál • víz 200 milliliter • kristálycukor 150 gramm
Lefőzünk kb 2 dl fekete kávét. Lassú tűzön egy lábasban cukrot karamellizálunk.
6.
A létrejött karamellbe öntjük a kávét. Addig főzzük, amíg a karamell újból szét nem olvad.
7.
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Egy tálban tejet és vanília krémport keverünk el. Az egészet a kávés karamellhez öntjük, és klasszikus pudingként megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
8.
vaj 370 gramm • vaníliacukor 1 csomag
A kihűlt pudingot és a felengedett vajat jól kikeverjük, és ízlés szerint vanília cukorral ízesítjük.
9.
A lekvárral megkent lapra rákenjük az elkészített krém egy részét, és a másik részét meghagyjuk díszítéshez. A krémet jól szétkenjük, és ráhelyezzük a másik lapot.
10. A bevonat elkészítése
főzőcsokoládé 130 gramm • margarin 1 evőkanál
Vízfürdőben egy kevés zsiradékkal felolvasztjuk a csokoládét.
11.
A felolvasztott csokoládét egyenletesen egyenletesen ráöntjük a süteményre, és hagyjuk száradni.
12.
A süteményt szeletekre vágjuk, a maradék krémmel díszítjük, és megszórjuk instant kávéval.
Jó étvágyat!