RECEPTEK

Kávés karamell szelet

Kávés karamell szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kitűnő mogyorós sütemény kávés karamellás töltelékkel.

recept,recept fotó,porcukor,mogyoró, darált,fekete kávé- instant,vaj,főzőcsokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete kávé- instant

1.5

22

teáskanál

kcal

főzőcsokoládé

130

652

gramm

kcal

kristálycukor

150

603

gramm

kcal

margarin

1

130

evőkanál

kcal

mogyoró, darált

100

646

gramm

kcal

porcukor

300

1164

gramm

kcal

rétesliszt

200

712

gramm

kcal

saját választás szerinti lekvár

0

??

kcal

sütőpor

½

??

csomag

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

vaj

370

2716

gramm

kcal

vaníliacukor

1

73

csomag

kcal

vaníliás puding -por

40

142

gramm

kcal

víz

300

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 4 darab  porcukor 300 gramm  víz 100 milliliter

A tojássárgáját porcukorral felverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá egy kicsi langyos vizet és kemény habot készítünk.

A tojássárgáját porcukorral felverjük....

2. 

rétesliszt 200 gramm  mogyoró, darált 100 gramm  sütőpor ½ csomag  tojásfehérje 4 darab

Belekeverjük a lisztet, diót, sütőport, és a tojásfehérjéből készített habot.

Belekeverjük a lisztet, diót, sütőport, és a...

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal és meghintjük lisztel. A tésztát kiöntjük a tepsire és 20 percig aranysárgára sütjük. A sütés után a megsült tésztát kihűtjük majd kettévágjuk.

A tepsit kikenjük zsiradékkal és meghintjük...

4. 

saját választás szerinti lekvár

Az egyik lap tetejét megkenjük lekvárral.

Az egyik lap tetejét megkenjük lekvárral....

5. Krém elkészítése

fekete kávé- instant 1.5 teáskanál  víz 200 milliliter  kristálycukor 150 gramm

Lefőzünk kb 2 dl fekete kávét. Lassú tűzön egy lábasban cukrot karamellizálunk.

Lefőzünk kb 2 dl fekete kávét. Lassú tűzön...

6. 

A létrejött karamellbe öntjük a kávét. Addig főzzük, amíg a karamell újból szét nem olvad.

A létrejött karamellbe öntjük a kávét. Addig...

7. 

vaníliás puding -por 40 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Egy tálban tejet és vanília krémport keverünk el. Az egészet a kávés karamellhez öntjük, és klasszikus pudingként megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

Egy tálban tejet és vanília krémport keverünk...

8. 

vaj 370 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A kihűlt pudingot és a felengedett vajat jól kikeverjük, és ízlés szerint vanília cukorral ízesítjük.

A kihűlt pudingot és a felengedett vajat jól...

9. 

A lekvárral megkent lapra rákenjük az elkészített krém egy részét, és a másik részét meghagyjuk díszítéshez. A krémet jól szétkenjük, és ráhelyezzük a másik lapot.

A lekvárral megkent lapra rákenjük az...

10. A bevonat elkészítése

főzőcsokoládé 130 gramm  margarin 1 evőkanál

Vízfürdőben egy kevés zsiradékkal felolvasztjuk a csokoládét.

Vízfürdőben egy kevés zsiradékkal...

11. 

A felolvasztott csokoládét egyenletesen egyenletesen ráöntjük a süteményre, és hagyjuk száradni.

A felolvasztott csokoládét egyenletesen...

12. 

A süteményt szeletekre vágjuk, a maradék krémmel díszítjük, és megszórjuk instant kávéval.

A süteményt szeletekre vágjuk, a maradék...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés