Kávés-kókuszos szeletek
Krémes szeletek gazdag töltelékkel a kávé és kókusz imádóknak.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kávélikőr,habtejszín (30-33%),mascarpone,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 5 | teáskanál | |
habfixáló | - | ||
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kávélikőr | 3 | evőkanál | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
mascarpone | 250 | gramm | |
porcukor | 330 | gramm | |
ribizli lekvár | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 50 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 7 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 60 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1. Kókuszos tortalap
tojásfehérje 7 darab • porcukor 150 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és cukrot adunk hozzá.
2.
kókusz reszelék 100 gramm • rétesliszt 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Lassan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és sütőporral kevert lisztet.
3.
Egy (25x25cm) kivajazott sütőformát meghintünk liszttel. Beleöntjük a kókuszos tésztát és szétkenjük. Előmelegített sütőben 160°C-on 40 percig sütjük.
5. Kávés krém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • fekete kávé- instant 3 teáskanál • vaníliacukor 10 gramm • vaníliás puding -por 60 gramm
Tejben kávét, cukrot, és vanília pudingot keverünk szét. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
7.
kávélikőr 3 evőkanál
A vajhoz könnyedén hozzáadjuk a pudingot, majd kávélikőrt keverünk hozzá. A likőr helyett használhatunk rumot is, amelyben instant kávét olvasztunk fel.
8.
A krémet rávisszük a tortalapra és egyenletesen szétkenjük. Hagyjuk alaposan megkeményedni. Ideális ha egész éjszakára, és akkor a tortalap jól megpuhul.
9. Cappuccinós tejszínes krém
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló
A tejszínt fixálóval keményre felverjük.
10.
fekete kávé- instant 2 teáskanál • porcukor 30 gramm • mascarpone 250 gramm
A kávét és a cukrot ledaráljuk és belekeverjük a tejszínhabba. Mascarponet is keverünk bele.
11.
A krémet egy cukrász zacskóba töltjük.
13.
Felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!