Kávés muffin
Fantasztikusan jó kávés muffin.
recept,recept fotó,fekete kávé- instant,fekete kávé- instant,sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Muffinok
Muffinok
kategóriak
Muffinok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
fekete kávé- instant | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kakaó | 30 | gramm | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 120 | milliliter | |
sütőpor | 8 | gramm | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 397 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál | |
író (tejtermék) | 250 | milliliter |
Recept
2.
finomliszt 250 gramm • kakaó 30 gramm • fekete kávé- instant 1 evőkanál • sütőpor 8 gramm
A tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, kávét és a sütőport.
3.
A száraz alapanyagokat hozzáadjuk a tojások masszához,
4.
napraforgó olaj 120 milliliter • író (tejtermék) 250 milliliter
Hozzáadjuk az olajat, írót, és mindent együtt összekeverünk.
5.
A muffin formákba belehelyezzük a papírkosárkákat. A tésztát a kosárkák 3/4 töltjük.
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
7.
vaj 250 gramm • fekete kávé- instant 1 evőkanál • víz 2 evőkanál
Habosra kikeverjük a vajat, hozzáadjuk a vízben felolvasztott kávét. Összekeverjük.
8.
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm
A krémhez hozzáadjuk a sűrített kondenzált karamellás tejet.
9.
A krémet cukrászzsákba töltjük és ezzel díszítjük a megsült muffinokat.
11.
A karamellt kiöntjük a kizsírozott alufóliára, és megszórjuk apróra vágott mogyoróval. Miután kihűlt kisebb darabokra törjük és ezzel díszítjük a muffinokat.
Jó étvágyat!