Kávés- sajtos sütemény
Egy "cheesecake" desszert, finom kávés csokoládés töltelékkel.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,Bambino sajt,túró, zsírszegény,fekete kávé- instant,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Bambino sajt | 250 | gramm | |
fekete kávé- instant | 3 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | 170 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, zsírszegény | 250 | gramm | |
vaj | 160 | gramm | |
vajas száraz keksz | 300 | gramm | |
vaníliacukor | - |
Recept
1. Korpusz
vajas száraz keksz 300 gramm • vaj 160 gramm
A háztartási kekszet felaprítjuk elektromos aprító segítségével vagy egyszerűen egy gyúró hengerel. A vajat felolvasztjuk és az aprított kekszre öntjük. Ezután kidolgozzuk belőle a tészta alapot.
2.
Egy torta formába alaposan benyomkodjuk a tésztát.
3. Töltelék
főzőcsokoládé 170 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és hűlni hagyjuk ( ne legyen túl kemény de, és ne legyen túl forró sem).
4.
Bambino sajt 250 gramm • túró, zsírszegény 250 gramm • tejföl (14-18%) 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab • porcukor 100 gramm • fekete kávé- instant 3 teáskanál
Egy mély tálba beletesszük a krémsajtot, túrót, tejfölt, hozzáadjuk a tojást, cukrot, kávét és a felolvasztott csokoládét
5.
Az egészet habosra keverjük ki.
6.
Majd a csokoládés tölteléket rá öntjük a keksz alapra.
7.
A sütőt előmelegítjük és az aljára egy mély sütőlapban vizet helyezzünk el. A süteményt rácsra helyezzük el a vízzel teli sütőlap fölé. Ebben a vízfürdőben sütjük a desszertet 160-170°C kb 60 percig.
8.
Miután megsült a süteményt hagyjuk a sütőben. A sütőt kikapcsoljuk, félig kinyitjuk az ajtót és 2 órán át a süteményt még benne hagyjuk amíg teljesen ki nem hűl. A sütemény két óra alatt teljesen kémény is lesz.
9.
Ezután a süteményt kivesszük a sütőből és áthelyezzük a hűtőbe legalább négy órára. Cukorral díszítjük és felszeleteljük és tálalhatjuk is.
10. Díszítési tippek
Szalvétából vagy egyéb papírból egy kört vágunk ki a torta forma nagysága szerint. Összehajtogatjuk negyedekre és a kialakult sarkat félkörben levágjuk. Egy karika nyílás keletkezik belőle.
11.
Ezután a kört újra negyedekre hajtogatjuk be, és félkört vágunk ki belőle, így megkapjuk a virág sablonját.
12.
Ezt a virág sablont ráhelyezzük a süteményünkre és a lyukakba vanília illetve porcukort szórunk.
13.
Óvatosan eltávolítjuk a sablont.
14.
Majd újra a süteményre helyezzük de úgy hogy a lyukat már a virág szirmok közzé kerüljenek. Újra megszórjuk cukorral és a sablont eltávolítjuk.
15.
Ezzel a díszítési módszerrel a süteményt közvetlenül a tálalás előtt díszítjük. Ha hamarább díszítenénk akkor a cukor elolvadna.
Jó étvágyat!